top of page

Wat is het verschil tussen een interieurontwerper en een interieurarchitect?

Bijgewerkt op: 14 mei 2022

Vaak krijg ik de vraag 'wat is het verschil tussen een interieurontwerper en een interieurarchitect?' Het lijkt misschien hetzelfde maar, dat is het totaal niet. Misschien zit het wel in dezelfde branche maar de resultaten van deze beroepen zijn heel anders.


MIJN REIS TOT INTERIEURONTWERPER

Ik ben zelf opgeleid tot de naam interieuradviseur, nu ik 5 jaar ben afgestudeerd en 3 jaar bezig ben met verschillende interieurprojecten noem ik mezelf interieurontwerper. Dit omdat ik niet alleen advies geef over de inrichting, maar ook naar het huis zelf. De indeling van de kamers, is het toch niet handiger om een muurtje te plaatsen of de keuken op een andere plek te zetten.Ik kan een advies geven wat dan nog wel overlegd moet worden met de aannemer om te kijken of dit plan mogelijk is. Eigenlijk is alles wel mogelijk, alleen het kost dan wel wat. De verhouding tussen prijs en wat je er uiteindelijk voor krijgt, doet de keuze maken. Deze keuze ligt dan bij de klanten zelf. We kunnen voor optie A gaan voor bedrag X of we kunnen voor optie B gaan voor bedrag Y.


WANNEER BEN JE DAN INTERIEURARCHITECT?

Als ik na mijn studie interieuradviseur, bouwkunde had gestudeerd of bijvoorbeeld gestudeerd had aan je Jan Des Bouvries academie dan had ik daarna een master kunnen doen in interieurarchitect.


Alleen dan kun je de naam interieurarchitect gebruiken. Een interieurarchitect is dan ook vooral het technische verhaal. Kunnen de muren de verdiepingen erboven dragen? Berekeningen van de trap of van een uitbouw. Ik heb daar een beetje hulp bij nodig en dat is prima. Er leiden meerdere wegen naar Rome.


WAT IS HET VERSCHIL IN RESULTAAT TUSSEN EEN INTERIEURONTWERPER EN INTERIEURARCHITECT?

Het resultaat van een interieurontwerper is een fijne sfeer in huis, een logische indeling van de meubels en zorgt voor een geheel tussen de verschillende ruimtes in huis. Het resultaat van een interieurarchitect is dat het huis zelf goed wordt gebouwd, dat de fundering goed gemaakt wordt en dat het dak stevig genoeg is.


Dus om de vraag ‘wat is het verschil tussen een interieurontwerper en een interieurarchitect?’ heel kort te beantwoorden: het papiertje dat je hebt behaald.


KUN JIJ HULP VAN EEN INTERIEURONTWERPER GEBRUIKEN?

Dan zit je bij mij aan het goede adres, ik help je graag met een interieuradvies speciaal voor jou en jouw gezin. Wil jij thuiskomen in een prachtig huis waar jij en je gezin zich fijn kan voelen, een huis dat precies bij jullie past en met een indeling wat goed werkt voor jullie. Klik dan op de knop en vul je e-mailadres en naam in zodat we samen een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen inplannen. Tot snel!
63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page