top of page

Mijn huizenjacht

Ja, ik kan het eindelijk vertellen. Ik heb mijn eigen huis! In april kan ik er al in, mijn god wat ben ik blij. Maar ik zal even bij het begin beginnen en je vertellen over mijn huizenjacht. Daarna zal ik je wat meer vertellen over mijn nieuwe woning en hoe ik deze wil inrichten.


Te koop - Nee nee, verkocht!De huizenmarkt is op dit moment echt gestoord. Er komen weinig woningen op de markt en er is zoveel vraag dat de huizenprijzen en het overbieden niet normaal is. Als starter op de woningmarkt is het heel lastig om aan een woning te komen, maar het is me gelukt met hulp van mijn lieve ouders.Mijn droom was altijd om tijdens mijn studententijd een huis te kopen en deze te verbouwen maar, mijn bachelor nam zoveel tijd in beslag dat ik mij daarop wilde focussen. Nu denk ik achteraf, wow wat was ik dom. Als we toen een huis hadden gekocht was het nu veel meer waard geweest maar, zo wil ik eigenlijk niet denken. Het is achteraf altijd makkelijker te zeggen, oh dat had ik moeten doen.
Na het behalen van mijn studie interieuradviseur en de bachelor Trend Watching & Concept Creation in Lifestyle, was mijn volgende stap mijn eigen bedrijf opstarten en uiteindelijk een huis. Een huis bleek al snel uit mijn gedachte te vliegen want dat was niet haalbaar. Nieuwe haalbare droom, een appartement.


Mij maakte het niet zoveel uit waar ik ging wonen, want mijn bedrijf is heel flexibel en niet aan één plek gebonden. De steden op mijn lijstje waren Breda, Den Bosch, Gorinchem, Leerdam of Culemborg. Later heb ik ook een aantal keer in Rotterdam gekeken, maar dit voelde om een of andere reden niet goed.


De eerste keer dat we (mijn ouders en ik) een bod hadden uitgebracht was dit voor een appartement in Breda waar ik samen met een vriendin zou wonen. Helaas was er iemand die net ietsjes meer had geboden.


De tweede keer dat we een bod hadden uitgebracht was dit voor een appartement in Gorinchem. Wauw wat was ik hier verliefd op, maar helaas er was een gek die het echt wilde hebben en daardoor echt heel veel had overboden.


Daarna ging ik kijken bij een ander appartement in de binnenstad van Gorinchem, letterlijk om de hoek van mijn huurwoning. Yes yes yes, dit was super tof en brachten gelijk een bod uit. Ze zeggen ‘derde keer is scheepsrecht’. Nou en of! Het bod was geaccepteerd. We hadden een enorme gunfactor omdat ik de enige starter was die een bod had gedaan, de rest waren allemaal investeerders. Dus ik had echt geluk dat de vorige eigenaar mij de woning gunde en je kunt je wel voorstellen hoe blij ik was en nog steeds ben.


De interieurontwerper in mij komt altijd gelijk naar voren als er iets in te richten valt. Ik heb gelijk een plattegrondtekening gemaakt om zo te kijken wat voor meubels ik nog bij moet kopen. Ik heb namelijk al een mooie bank van Just Design, met leuke salontafeltjes en een kleed. Dus de zithoek is zo goed als klaar. Alleen nog een nieuw tv meubel en misschien een leuk fauteuiltje.De eetruimte is een ander verhaal. Ik heb nu geen eettafel, soms eet ik aan mijn bureau en soms (meestal) eet ik op de bank, achter de tv. Ja, heel slecht dat weet ik. Nu hoeft dat niet meer! Ik kan een mooie eettafel kwijt met 4 stoelen. Wel twijfel ik nog over een ronde of een rechthoekige tafel. Een rechthoekige tafel is praktischer maar, een ronde tafel vind ik veel speelser en gezellig. Voor de eethoek wil ik graag nieuwe eetkamerstoelen, ik zit te denken aan stoelen met een teddy stofje. Wel heb ik de lamp al, mijn prachtige schelpenlamp uit Bali. Die zal dan weer prachtig uitkomen boven een ronde tafel. Ah, voel je mijn twijfel? Haha, ik vind een interieur ontwerpen voor klanten veel makkelijker dan voor mezelf.


De slaapkamer is veel groter dan de bedstee die ik nu heb. Mijn twijfelaar zal daar een beetje verloren staan maar, daar doe ik het nog maar eventjes mee omdat deze pas een klein jaar oud is. Plus mijn boxspring ligt super lekker en kan ik nog zeker geen afstand van doen. In de slaapkamer is ruimte voor een hele grote kastenwand. Bij mijn ouders heb ik nog grote kasten van ikea, een driedeurs wat volgens mij 150 cm breed is. Als ik nou nog een een driedeurs PAX kast erbij koop dan zit ik zeker wel goed met mijn bergruimte.


Verder hoef ik niks te doen aan de badkamer want deze zit er prima uit. Ja, misschien een beetje aankleding. Dat komt wel goed. In de berging komen nog wat meer kasten voor een voorraad en eindelijk een vriezer en een vaatwasser, ik heb nu al bijna een zonder een van deze geweldige apparatuur gedaan.
Oh, ik heb trouwens ook nog een buiten. Een kleine patio waar ik toch lekker even buiten kan zitten met lekker weer of mijn was buiten kan laten drogen. Eindelijk kan ik de bbq die ik op de zolder van mijn ouders heb staan gebruiken! Voor de patio moet ik nog wel wat tuinmeubelen kopen en wat leuke planten.


Nou nu weet je wat mijn huizenjacht is geweest en hoe mijn toekomstige huisje er zo’n beetje uit komt te zien. Houdt mijn instagram in de gaten voor updates over mijn verhuizing en aankopen voor mijn nieuwe woning. Bedankt voor het lezen van deze blog en tot de volgende!95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page