top of page

Ik ben verhuisd naar hartje Gorinchem


Eindelijk ben ik verhuisd naar hartje Gorinchem. Zo fijn dat ik nu mijn eigen plekje heb, waar ik kan doen wat ik wil en zo kan inrichten als ik wil. De huizenmarkt is gekkenhuis en ik mag van geluk spreken dat deze woning nu van mij is. Wil jij weten waar ik naartoe verhuisd ben, hoe ik mijn nieuwe huis heb ingericht en wil jij mijn handige verhuistips weten, lees dan verder.


Oh wat komt er toch veel kijken bij verhuizen. Alles regelen, inpakken, nieuwe meubels kopen, oh en wat dacht je van gordijnen (deze keer was de bestelling wel goed gegaan gelukkig). Ik neem je mee in mijn huis transitie.


Verhuisd waarheen?

Dan is nu jouw vraag, maar waar ben je dan heen verhuisd? Nou naar 50 meter verderop, nog dichterbij het centrum van Gorinchem. Even een korte recap: Ik woonde eerst in een studio

van 29 m2 wat ik huurde en nu ben ik verhuisd naar een benedenwoning van ongeveer 50 m2 met een patio van ongeveer 10 m2. Mijn nieuwe woning heeft een mooie hal en berging, een prachtige open keuken met genoeg ruimte voor een eetruimte, werkplek en woonkamer, een grote slaapkamer met aangrenzend een ruime badkamer en zelfs een kleine patio waar ik lekker buiten kan zitten.


De verhuizing naar het centrum van Gorinchem

Op woensdag 13 april 2022 kreeg ik de sleutels van mijn huis in Gorinchem en kon de verhuizing beginnen. De volgende dag konden we beginnen met klussen, we hebben het plafond en alle wanden van de slaapkamer geverfd, de keuken en badkamer schoongemaakt. Vrijdag hadden we de slaapkamer behangen, het plafond en de muren van de woonkamer en keuken geverfd, alle plinten geschuurd en geverfd en de Ikea levering was geweest, dus hebben we nog wat kasten in elkaar gezet.


Het weekend was voor het echte verhuizen. Eerst een ritje met de aanhanger naar mijn ouders in Geldermalsen voor mijn grote kledingkast en de nieuwe meubels die ik had besteld zoals mijn nachtkastje en mijn eetkamertafel met stoelen. Die gingen we lossen in Gorinchem, bouwde de kast op en gingen voor de tweede en derde ronde naar mijn studio voor alle andere spullen zoals mijn bed, mijn bank, bureau, wasmachine en een stuk of 20 dozen met zooi. Echt erg wat je met zo’n verhuizing allemaal tegenkomt.


Maargoed, halverwege de 2e lading van mijn studio ben ik door mijn rug gegaan en jeetje wat doet dat pijn zeg. Ik kon niet meer bukken en het voelde alsof er 100 messen in mijn onderrug zaten. Gelukkig zijn mijn ouders en vriend bikkels en hebben de rest van mijn spullen 50 meter verder weten te krijgen. Wat ben ik hen dankbaar.


Zondag heb ik de hele dag rustig aan uitgepakt en alles een plekje gegeven, of eigenlijk gewoon ergens in een lade gegooid wat ik nu nog moet uitzoeken. Is dit hoe de meeste mensen verhuizen of is it just me?


Tijdens of na het verhuizen zijn er altijd wel problemen.

Geen nood aan de man, voor bijna alles is natuurlijk een oplossing. Je las het net al, ik ging vol door mijn rug. Natuurlijk niet ideaal met een verhuizing, maar er waren ook andere dingen die niet zo handig waren tijdens het verhuizen. Ik kwam erachter dat mijn combi oven in de keuken het niet deed. Een les voor de volgende keer, probeer echt alles uit voordat je een huis koopt.


Ook heb ik een muggenprobleem, elke dag sloeg ik wel 10 muggen dood op mijn pas geverfde muren.. blijkt dat die sneaky beesten mijn patio heel fijn vinden en via het rooster van de pui naar binnen komen. No no, die heb ik toch maar even afgeplakt met een hor. Lang leve de action, dat was mijn beste aankoop van €1,- haha.

Als laatst had ik dus ook een groot mierenprobleem. Ze liepen over het aanrecht, in mijn keukenkastjes maar ook op mijn salontafeltjes als daar iets te eten op had gestaan. Het blijkt dat mieren kaneel haten dus dit heb ik in de kastjes gestrooid en ik heb wat mierenlokdoosjes neergezet. Nu zijn we een paar weken verder en ik zie er bijna geen meer.


Uiteindelijk zijn ook eigenlijk de meeste problemen gewoon op te lossen en hier leer je ook van, maar wat is het mooi geworden. Ik zit echt heerlijk op mijn plekje en ik kan echt genieten van mijn eigen woning. Ben je benieuw hoe het er in mijn nieuwe huis in Gorinchem eruit zien? Ja, dat dacht ik wel. Hier zijn wat foto's om je een beeld te geven van mijn interieur.Problemen oplossen is mijn tweede naam geworden. Dit is wat ik heb geleerd van mijn verhuizing naar mijn koopwoning in Gorinchem en wat ik jou als tips kan meegeven.


Verhuistips van Lourisa

  • Genoeg verhuisdozen, je denkt altijd dat je minder spullen hebt dan dat je daadwerkelijk hebt.

  • Vraag hulp, verhuizen doe je niet in je eentje. Vraag alsjeblieft hulp, van je ouders, je partner, vrienden, familie of huur een bedrijf in maar doe het niet alleen.

  • Maak eerst goed schoon, zo voorkom je vlekken op je meubels want er komt veel stof en viezigheid van verhuizen.

  • Neem je tijd om alles een plekje te geven, het hoeft niet allemaal gelijk perfect.


Ga jij ook verhuizen en heb jij hulp nodig met het ontwerpen van jouw ideale interieur klik dan op de onderstaande knop en zie wat ik voor je kan betekenen.


171 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page