top of page

Hoe maak je een goed moodboard?

Één van de eerste stappen voor een prachtig interieur dat helemaal bij jou past, is het maken van een moodboard. Het moodboard is de leidraad voor de opvolgende keuzes van het interieur proces. Als het moodboard niet volledig aansluit met de sfeer die je voor ogen hebt, gaat het niet goedkomen.Ik wil je niet bang maken hoor, maar het is zo belangrijk om een goed moodboard te hebben om de uitkomst tot een geheel maken. De sfeer in een ruimte bepaald uiteindelijk hoe jij je hierin voelt. Alles heeft hier zijn eigen rol, de kleuren, de materialen, de items.


De grote vraag is: Hoe wil jij je voelen in de ruimte?

Voor iedereen is dit natuurlijk anders, wil je rust, wil je opgevrolijkt worden of wil je een vakantiegevoel krijgen als je thuis bent? Stel we gaan voor rust, dan kan je dit week op super veel manier interpreteren. Waar word je dan rustig van? Ja, je moet echt even diep bij jezelf graven.


Word je bijvoorbeeld rustig van lichte kleuren, van de natuur en van lezen. Dan zijn deze drie aspecten dus heel belangrijk om terug te laten komen in het moodboard.Waar vind je de perfecte afbeeldingen?

Voor mij is Pinterest mijn grote vriend als ik het heb over moodboards. Hier staan super veel afbeeldingen op, die inspiratie kunnen geven voor je eigen ruimte. Voor eigen gebruik is Pinterest een hele goede optie maar, als je de afbeeldingen voor commercieel doeleinde gebruikt moet je vermelden wie de afbeelding heeft gemaakt en waar deze vandaan komt.


Op Pinterest is zoveel inspiratie vandaan te halen, maar dat kan ook juist een valkuil zijn. Te veel leuke ideeën kan leiden tot te veel eyecatchers. Als je het lastig vindt om een keuze te maken welke richting op te gaan, sta ik er altijd voor open om je te helpen!Wat moet je NIET doen!

  • Maak geen moodboard met alleen afbeeldingen van meubels. De afbeeldingen die voor een moodboard horen zijn vaak sfeerfoto’s, dus niet per sé van een meubel. Denk bijvoorbeeld aan een foto van de zee of de lucht voor een rustige sfeer.

  • Het moodboard skippen. Wat ik ook vaak te horen krijg is dat men denkt hun stijl al te weten en daardoor geen moodboard nodig te hebben. Nee, het is juist fijn om wat je in je hoofd hebt voor je te kunnen zien. Een moodboard is startpunt van je verdere interieur keuzes, dus het is heel belangrijk deze wel te maken.

  • Afbeeldingen met mensen of dieren, dit leid je af van de sfeer. Je oog gaat gelijk naar het meest opvallende, een levend iets is de voorkeur voor het menselijk brein. Klinkt best logisch, toch? Probeer dus mensen of dieren op je moodboard te vermijden.


Wat moet je WEL doen:

  • Laat kleuren, vormen en materialen terugkomen in je moodboard. Denk goed na welke kleuren je wilt gebruiken in je nieuwe interieur, deze zijn belangrijk om terug te laten komen in je moodboard. Hetzelfde geldt voor de vormen en materialen.

  • Probeer er een geheel van te maken, dus niet te veel verschillende elementen. Ga voor 1 sfeer en blijf daarbij. Maak nu al keuzes!

  • Plaats in het midden de meest belangrijke afbeelding. Hier gaat je aandacht als eerste heen op een moodboard.


Ben jij ready om je moodboard te maken? Laat me gerust weten hoe het is gegaan, ik ben heel erg benieuwd! Bij vragen of heb je behoefte aan feedback of hulp kun je me ook altijd mailen.


Heb je mijn blog gelezen en denk je, dit is niks voor mij. Ik wil het graag laten uitbesteden, dan help ik je natuurlijk graag. Klik op de onderstaande knop om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen om te zien wat ik voor je kan betekenen.


273 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page