top of page

Mijn reis tot interieur ontwerper

In deze blog kun je lezen hoe mijn creativiteit is ontwikkeld, door de studies die ik heb gevolgd en de ervaringen die ik heb opgedaan, wat heeft geleid tot de interieur ontwerper die ik nu ben.Ik ben Lourisa Pels. Geboren op 20 augustus 1996 en vanaf vroege leeftijd was ik graag creatief bezig. Ik wilde graag knutselen en tekenen. Als kind zat ik dagenlang Sims te spelen, puur alleen om huizen te kunnen bouwen en deze te kunnen inrichten. Hier begon mijn liefde voor interieur.


Voor mijn eigen kamer was ik altijd een nieuw plan aan het bedenken. Nu wil ik deze kleur of dit behangetje. Mijn ouders werden er gek van, vaak werden deze suggesties dan ook weer in de kast gegooid. Zelf bij vriendinnetjes thuis schoof ik de meubels voor een room make-over.

In mijn vroege tienerjaren, kreeg ik steeds meer creatieve vrijheid en ontdekte dat ik eigenlijk best leuk kon tekenen. Tekenen en handarbeid waren dan ook mijn favoriete vakken. Mijn creativiteit groeide steeds meer, maar ik kon ook goed leren en was erg gestructureerd. Wat bijzonder is voor een creatief mens.


Maar welk beroep dan?

Op de havo werd mij gevraagd, wat wil je worden? Mijn antwoord was elke keer anders, van journalist tot weddingplanner en van juf tot interieur ontwerper. Er zijn zo veel leuke beroepen, maar wat is nou hetgeen waar ik goed in ben en waar ik blij van word?

Ik ben naar zo veel open dagen geweest, maar toen ik bij het HMC (hout- en meubileringscollege) in Amsterdam kwam had ik me nog nooit zo thuis gevoeld. Omdat ik van de havo kwam mocht ik in de versnel klas, dat betekende dat ik de vierjarige opleiding in drie jaar mocht doen. Urenlang heb ik geschetst, moodboards gemaakt, plattegronden en 3D’s getekend. Ook heb ik vier geweldige stages gelopen, bij onder andere Baden Baden in Amsterdam en Perfect Weddings op Malta. Hierna werd het tijd om af te studeren, om alles wat ik had geleerd in praktijk te brengen en ja hoor met een dikke 8 geslaagd.


En wat nu?

Ga ik werken bij mijn oude stage, ga ik mijn eigen bedrijf starten of ga ik nog doorstuderen? Ik had gekozen om door de studie Trend Watching & Concept Creation in Lifestyle te volgen. Deze bachelor is alleen in Tilburg, dus verhuisde ik van een kleine zolderkamer in Haarlem naar studentenkamer in Tilburg.


Deze studie heeft mij veel gebracht. Nu ben ik niet alleen creatief met mijn handen maar ook nog met mijn brein. Oplossingsgericht nadenken door creatieve sessies waren mijn sterkste punten. Een buitenland stage bij Clui Design in Brisbane Australië en mijn afstudeerstage bij woningcorporatie Ymere heeft mij veel ervaring gegeven in het werkveld.


“Met twee opleidingen op zak dacht ik: ja, nu is het tijd voor mijn eigen bedrijf.”

In oktober 2020 heb ik me ingeschreven bij de kvk. Naast het runnen van mijn eigen bedrijf werk ik part time bij de Chiropractie Praktijk in Geldermalsen en Rosmalen. De focus ligt vooral bij mijn eigen bedrijf. Lourisa Pels Interior Design groeit elke dag, daar ben ik onwijs blij mee en trots op.


De toekomst.

Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen. Wanneer ga ik de stap maken om volledig voor mezelf te werken? Wil ik solo blijven werken of in een team? Is er tijd voor een webshop of een winkel? Wanneer is mijn eerste internationale project. Zo veel gave gedachtes gaan er door me heen, stapje voor stapje gaan we de goede richting op.


 

183 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Kommentar


Petra Cox
Petra Cox
12. Mai 2021

Ik volg je natuurlijk al jaren en vind het onwijs, te gek en mooi om te zien welke stappen jij maakt maar vooral ook aan het maken bent. Ik weet zeker dat jij met je positieve, creatieve en gelukkig ook nog vaak nuchtere kijk op de dingen in de wereld je dromen gaat najagen. Succes en ik geloof in jou!. Ik kijk nu al uit naar je volgende blogpost....

Gefällt mir
bottom of page