top of page

Mijn ervaringen tijdens stage DEEL 2

Vandaag wil ik je vertellen over mijn stages in het buitenland. Vorige keer vertelde ik je over mijn eerste twee stages bij Baden Baden Amsterdam en bij Van Duivenboden in Haarlem, als je deze nog niet hebt gelezen raad ik je aan dat te doen.


WAAR GING IK HEEN?

Tijdens mijn studie interieuradviseur heb ik voor mijn derde stage een buitenlandstage geregeld. Weet je trouwens al waar ik naartoe ging tijdens mijn eerste buitenlandstage? Nee? Nou, ik ging naar Malta, een eiland net onder Italië. Niet te ver weg en het was ook nog eens heel fijn dat zij daar heel goed engels spreken omdat Malta vroeger een kolonie was van Engeland.


WAAR LIEP IK STAGE?

Ik liep stage bij Perfect Weddings Malta, een weddingplanner op Malta. WAUW, wie wilt dat nou niet? Dit was echt mijn droomstage. Ik ben in drie maanden naar 5 bruiloften geweest en ja bij elke bruiloft moest ik wel een traantje laten. Veel Europeanen (vooral Engelsen) willen graag op Malta trouwen. Het was letterlijk een feestje om naar mijn stage te gaan.
HUH WEDDINGPLANNER?

Nu denk je, wat heeft weddingplanner met interieuradvies te maken? Nou, dat kan ik je vertellen. Niet alleen wil je dat je bruiloft er mooi uitziet, maar vooral dat het goed geregeld is. Net zoals bij een interieuradvies. Het gaat om de de communicatie tussen, in dit geval, mij en de klant. Of de klant nu gaat trouwen of een nieuw huis gaat kopen, er zijn wensen en behoeften die daarbij horen. Deze op een rijtje krijgen, een plan maken en het regelen is voor beide gevallen hetzelfde. Veel gedoe en voor de meeste mensen een te veel beslissingen in een korte tijd waardoor ze vast lopen en het niet meer weten. Iemand die hen kan leiden en stap voor stap aan het resultaat werkt is dat super fijn.

WAT HEB IK GELEERD?

Het stukje plannen zat altijd al in mijn bloed, maar het stukje organiseren heb ik tijdens deze stage echt geleerd. Ook goed communiceren met de bruid en bruidegom over wat zij willen en dan op zoek gaan naar hetgeen wat zij gevraagd hebben was key tijdens mijn stage. Dit kan gaan over een locatie, een fotograaf of bijvoorbeeld een taart zijn. Alles moet in de nopjes geregeld zijn, precies zoals zij voor ogen hadden plus nog een beetje meer.


PERSOONLIJKE GROEI

Niet alleen groeide ik professioneel maar ook persoonlijk. Ik was weg uit mijn vertrouwde bubbel in Nederland en ging naar een totaal ander land. Je leerde om op eigen benen te staan, daardoor werd ik zelfverzekerder en onafhankelijker. Mijn sociale vaardigheden werden nog beter, mijn engels ging van goed naar heel goed en ik werd zelfs verliefd. Als ik achteraf terugkijk, was dit een geweldige tijd. Ik had enorm genoten van het weer, de energie die daar hing en de mensen die daar waren.


TWEEDE BUITENLANDSE STAGE

Nadat ik de studie Interieuradviseur had afgerond, studeerde ik door. Ik volgde de studie Trend Watching & Concept Development in Lifestyle. In het derde jaar van deze studie was het weer tijd voor een stage en je raadt het al, ik ging natuurlijk proberen om naar het buitenland te gaan. Nu wilde ik graag ietsjes verder, nou eigenlijk kon ik niet verder gaan dan dit. Ik ging namelijk naar Australië. Een land waar ik al heel lang heen wilde maar, mijn ouders niet op hun lijstje hadden om te bezoeken.WAAR LIEP IK STAGE?

In een week had ik een stageplek geregeld bij Clui Design in Brisbane, Australië. Dit bedrijf ontwerpt interieurs voor commerciële projecten. Dan moet je denken aan restaurants, bars, koffie tentjes, bakkers, supermarkten maar ook, dokters praktijken, nagelsalons en schoonheidsspecialisten.


Ik ging mee naar klantgesprekken, naar locaties om in te meten en op kantoor werkte ik mee aan projecten. Zij gebruiken wel een ander programma dan ik, dus ik heb een kleine cursus voor Revit gedaan. Op kantoor kwam regelmatig leveranciers om nieuwe producten te laten zien en elke vrijdag gingen we met alle collega’s samen lunchen in een leuk tentje. In Australië wordt er zo veel uit de deur gegeten, en de restaurants zien er allemaal zo enorm gaaf uit. Helemaal instagram waardig.
MIJN REIS

Mijn tijd in Australië heb ik niet alleen doorgebracht om stage te lopen maar, ook om te reizen. Wauw, wat een prachtig land is het. Het is zo groot dat twee maanden reizen niet eens genoeg was om alles te kunnen zien.


Mijn ouders kwamen langs en wij reisden samen van Brisbane langs de oostkust naar het zuiden. In grote lijnen van Brisbane naar Sydney naar Melbourne met heel veel stops tussendoor. Elke stad is anders, heeft een andere sfeer en lijkt wel een ander land. Het klimaat verschilt ook zo erg. Na de trip met mijn ouders ging ik weer naar Brisbane om nog een paar maanden stage te lopen.


Nadat ik mijn stage had afgerond begon mijn trip die ik alleen ging maken. Ik ging van Brisbane via de oostkust nu naar het noorden. Langs prachtige plekken als Fraser Island, Whitsundays en Magnetic Island. Uiteindelijk was ik in Cairns bij The Great Barrier Reef. Vanuit Cairns vloog ik naar Perth, van heel warm naar zo koud. Daar heb ik geweldige mensen ontmoet waarmee ik mijn reis aan de westkust ging maken. Kamperen zoals toen had ik nog nooit gedaan. Wat een ervaring was dat, het was echt geweldig.


ZOU IK EEN BUITENLANDSTAGE AANRADEN?

Hell yeah, ik zou het echt doen! Je leert zoveel tijdens een buitenlandse stage, in professionele zin maar ook groei je persoonlijk. Je werkt in de branche waar je in wilt werken, bij een cool bedrijf waar je tegenop kijkt en proeft hoe het is om fulltime te werken. Je leert wie je bent, je leert om zelf keuzes te maken en je hebt een geweldig avontuur, waar je ook heen gaat. Het voelt als leren op vakantie, wie wilt dat nou niet?


Neem de uitdaging aan, ga ervoor!18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page