top of page

Mijn ervaringen tijdens stage DEEL 1

Bijgewerkt op: 14 mei 2022

Tijdens mijn mbo interieuradviseur heb ik een aantal stages gelopen. Mijn eerste stage was bij het bedrijf Baden Baden in Amsterdam. De tweede was bij Van Duivenboden in Haarlem. Voor mijn derde stage ging ik naar het buitenland. Ik liep stage op Malta bij Perfect Weddings als weddingplanner. Als laatste stage ging ik weer naar Baden Baden in Amsterdam, omdat het zo’n fijne ervaring was. Tijdens mijn opleiding tot Trendwatcher & Conceptontwikkelaar heb ik een stage van 5 maanden bij Clui Design in Brisbane, Australië gelopen.


Nu weet je in het kort waar ik allemaal stage heb gelopen, maar ik zal je nu mijn ervaringen vertellen van mijn stages in Nederland. Laat ik bij het begin beginnen.


EERST OM EVEN EEN BEELD TE SCHETSEN.

Ik zat in de versnel klas tijdens mijn studie als interieuradviseur. Dat betekend dat ik het eerste en het tweede jaar in 1 deed. Je kunt je dus wel inbeelden dat dit best heftig was. Het is niet dat ik veel hoefde te leren, maar vooral veel doen. Veel projecten, veel lessen, veel theorie. Het jaar verliep heel snel. Inmiddels woonde ik in Haarlem, omdat het reizen van Geldermalsen naar Amsterdam elke dag mijn neus uit kwam. Vijf dagen in de week om half 6 op en om 8 uur thuis. Snel eten en gauw mijn bed in, ready voor de volgende dag.


Vanuit Haarlem was het maar 10 minuutjes met de trein naar school en ik woonde praktisch naast het station, aan de stadskant. Wat mis ik dat plekje nog steeds. Anyways, Ik vloog van jaar 1 en 2 (in 1 jaar) gelijk naar jaar 3 en het was tijd voor een stage. Ik kwam al snel uit bij het bedrijf Baden Baden, een high end ontwerp studio en winkel. Het lukte me om een afspraak te maken en aangenomen te worden als stagiair.


Een stage duurde ongeveer 3 maanden. Elk schooljaar had 2 stages en 2 periodes met projecten en vakken op school. Dit werd dan afgewisseld. Dus ik had eerst een periode stage, dan school, daarna weer stage en als laatst weer school.


MIJN EERSTE STAGE

Deze was gelijk bij een geweldig bedrijf als Baden Baden. Ik zal de website van het bedrijf linken aan de naam, dan kun je zelf kijken wat voor geweldige producten zij verkopen en wat een fantastische projecten zij doen.


De eerste weken van mijn stage was het wennen, aan de merken, de werkdruk, mijn collega’s en al de projecten. Ik vond dat ik veel mocht doen, tekeningen maken voor projecten, klantgesprekken bijwonen en producten uit de winkel verkopen. Je denk oh dat is super makkelijk, maar daar vergis je je in. Het gaat hier om bijvoorbeeld een bank van Flexform en Piet Boon, denk ongeveer maar aan een prijskaartje van €20.000. Een kraan van Vola en Boffi, prachtige tegels van Mosa.


Ik voelde me een kind in een snoepjeswinkel, een hele dure snoepjeswinkel. Waar ik nog eigenlijk niks kon kopen voor mezelf, maar wel het ideale interieur van een klant mocht uitwerken. Ik maakte vooral maat tekeningen van badkamermeubels, die dan naar de meubelmaker ging om deze te laten maken. Ook maakte ik plattegrondtekeningen, wandaanzichten en hielp ik met de administratie en de website.


Toen ik eindelijk mijn draai gevonden en zelfverzekerder geworden op de werkvloer, waren de drie maanden al om. Dat ging zo snel, ik had zeker nog niet het gevoel dat ik hier uitgeleerd was.


MIJN TWEEDE STAGE:

Deze was bij een interieurwinkel in Haarlem, bij Van Duivenboden. Ik was heel enthousiast over de stage omdat graag een bijbaantje wilde in een interieurwinkel en ik graag in de toekomst zelf een winkel wil.


Tijdens mijn stage heb ik veel kennis opgedaan over interieur merken van het middensegment, deze kennis had ik nog niet omdat mijn eerste stage zich echt in het hoge segment bevond. Ik leerde alle merken uit mijn hoofd en de producten die zij in de winkel verkochten.


In de winkel Van Duivenboden, zat nog een winkel genaamd ‘Pand 10’ hier werd meer accessoires verkocht. Hele hippe items kon je hier vinden. Zij hadden ook een stagiair Merel. Wat heb ik een lol met haar gehad.


Er was niet super veel klandizie, wat voor mij betekende dat ik niet veel klanten heb kunnen helpen. Er waren wel elke dag service klussen, waar ik soms mee naar toe ging samen met Boubker. Dit vond ik eigenlijk nog het leerzaamst. Okee ja, je kan leren verkopen, kennis opdoen van merken en producten en deze bestellen maar, een klacht oplossen vond ik pas tof. Er gaat overal wel eens iets fout, het gaat erom hoe je dit probleem oplost. Dat is de beste les die ik heb geleerd tijdens deze stage.


Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat in een winkel werken niet echt mijn ding is. Ik ben liever bij klanten, los problemen op of ik ga liever op inkoop en ga in gesprek met de leverancier.


MIJN DROOM

Mijn droom om later een eigen winkel te hebben is niet veranderd. Het lijkt me super gaaf om in de toekomst een kantoor te hebben waar, jou, als klant kan ontvangen en dan gelijk producten kan laten zien die ik zou willen gebruiken in het project. Wat is het toch leuk om te dromen.


Ik laat het je weten wanneer mijn droom werkelijkheid wordt, want daar werk ik natuurlijk wel naartoe.

Hiermee sluit ik deel 1 van een blogserie over mijn ervaringen tijdens mijn stages af. Anders ben ik bang dat je hier nog een uur aan het lezen bent. De volgende keer zal ik je vertellen over mijn ervaringen bij mijn stages in het buitenland, die wil je niet missen.


Tot snel!

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page