top of page

3 tips voor het maken van een goede plattegrond tekening.

Bijgewerkt op: 18 aug. 2021

Je blijft maar schuiven met je meubels omdat je de perfecte lay out maar niet kan vinden. Er zijn een paar tips en tricks die ik je kan geven om je te helpen de perfecte lay out te vinden! Hier komen ze.


Plattegrond Benedenverdieping Deventer

Hier komen mijn tips:


Tip 1

Teken je plattegrond op schaal. Niks helpt beter dan op schaal tekenen, als je uit de losse pols tekent maak je al gauw fouten. Die muur is in werkelijkheid toch wat groter, de bank is eigenlijk wel wat kleiner en die stoel past eigenlijk niet eens rond om de tafel om er nog fatsoenlijk in te schuiven. Er zijn speciale schaallinialen die je hierbij kunnen helpen of je kunt het simpelweg uitrekenen. Ikzelf teken mijn plattegronden altijd op de computer, dan is het altijd op schaal. Wil jij ook op de computer je plattegrond tekenen, programma’s zoals Sketchup zijn meestal 30 dagen gratis om te proberen. Begin met de vaste elementen, als de muren, deuren, ramen, openhaard, keuken enz. Daarna de grote meubels en vervolgens de kleinere meubels.


Tip 2

Houdt rekening met de looppaden. Stel je wilt een plattegrond van de benedenverdieping, hoe loop je van de voordeur naar de achterdeur? Hoe loop je van de voordeur naar de keuken? Hoe loop je van de keuken naar de eettafel? Hoe loop je van de keuken naar de woonkamer? Je wilt eigenlijk niet om te hoeven lopen. Je wilt niet elke keer je teen stoten aan een meubelstuk. Je wilt een zo efficiënt ingerichte kamer. Hou het zo logisch mogelijk, je wilt niet van de keuken door de woonkamer lopen naar de eetkamer. Je wilt niet door heel de keuken lopen om in de koelkast een drankje te pakken.


Tip 3

Waar zijn je elektrapunten? Hier wil je op letten. Natuurlijk zijn deze te verplaatsen, maar het is in eerste instantie wel handig om rekening te houden met de plaats waar aansluitingen zitten. Voor bijvoorbeeld je tv, verlichting of een werkplek. Dit geeft aan waar de makers van het huis in eerste instantie bepaalde plekken voor ogen hadden. Dit kun je volgen, en daaromheen de meubels plaatsen. Is dit niet wat je in gedachte had, dan kun je de boel omgooien. Ben je zelf handig, dan kun je dit zelf doen, anders kun je iemand inhuren die je kan helpen met de electra.


SUCCES!

Dit zijn mijn drie tips voor het maken van een goede plattegrond. Met deze handvatten kun je beginnen met het maken van jouw ideale plattegrond. Kom je er nog niet uit of wil je graag feedback? Dan kun je me bereiken via info@lourisapels.nl871 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page