top of page

De drie fouten in mijn woning.

Bijgewerkt op: 14 mei 2022

Het leven van een interieur ontwerper is hartstikke gaaf. Ik mag zo veel leuke projecten uitwerken en realiseren, maar ook ik ben een mens en gaat er wel eens iets fout.Toen ik ging verhuizen naar mijn studio in Gorinchem had ik zo veel aan mijn hoofd. Ik wisselde van baan (in loondienst), ik had een kamer in Tilburg die ik onderverhuurde en de huur werd niet betaald, het hele corona verhaal en over mijn liefdesleven kan ik een boek schrijven. In ieder geval heel veel tegelijk en verhuizen vind ik al niet zo’n pretje.


Voor mijn nieuwe studio kocht ik een aantal items die redelijk duur waren: nieuwe gordijnen (van Kwantum), een nieuw bed (een heerlijke boxspring van Velda) en een nieuwe bank (Just Design).


Raad je het al? Met alle drie had ik problemen.


Probleem 1: De gordijnen.

Er is alleen een wit rolgordijn in mijn studio, dus ik wil wel graag mooie beige gordijnen die het rolgordijn kunnen verbergen. Plus de praktische reden dat ik s’ochtends niet wakker word van de zon. Ik vind gordijnen een goede sfeermaker en zeker niet te missen in een nieuw interieur. Kwantum heeft hartstikke mooie gordijnen, en maken ze ook nog gratis op maat. Ik heb bij de Kwantum, helemaal tevreden, prachtige gordijnen in een luxe stof (Sandra Beige) besteld en ik kan zo over een paar weken ophalen. Op het moment dat ik ze had opgehaald en thuis had opgehangen, zag ik het pas. De maten zijn verkeerd. Heb ik gewoon met mijn stomme hoofd de hoogte en de breedte verwisseld. Oh nee toch, ja echt!


‘Dat kan de beste overkomen’ zei mijn moeder.

Ja, nou ik vond het toch wel erg dat een interieur ontwerper haar gordijnen verkeerd besteld. Gelukkig is mijn moeder erg handig met de naaimachine en zijn wij beide heel oplossingsgericht. Het korter maken is geen probleem, maar breder maken wordt iets lastiger. Wat nou als we de dubbele plooien enkele plooien maken, maar dat is wel heel veel werk en worden de gordijnen weer te breed. Er is maar een klein stukje van 15 cm extra nodig om de gordijnen dicht te kunnen krijgen.


De oplossing: 1 plooi aan beide kanten eruit halen. Niemand die het ziet! Ja, ik.. achja.


Probleem 2: Het bed.

Al jaren slaap ik op een Ikea en een leenbakker bed. Daar is niks mis mee, maar als je eenmaal op een boxspring hebt gelegen ben je verkocht. Een nieuwe woning met een lekker nieuw bed, ja dat klinkt goed. Zo gezegd, zo gedaan. Een Boxspring van Velda besteld bij Bradaal Wonen & Slapen.


Mijn slaapkamer is net een bedstee, het is een hele kleine kamer van 210 cm bij 290 cm. Een bed is 2 meter lang, plus 10 cm voor het hoofdbord. Past precies, toch?


Bij het brengen van mijn nieuwe boxspring kwam ik erachter dat het toch wel erg krapjes is. Het hoofdbord zit normaal met haken aan de bed boxen, maar ze kunnen prima los staan in mijn krappe bedstee. Dan nog past het net niet.. Wat nou als we de plinten aan beide kanten eraf rukken? En, ja hoor.. Daardoor past het bed precies tussen de muren. Pff, volgende keer toch maar wat meer speling rekenen. Een bedstee is toch geen trend nu, lekker ruimte om je bed dat is fijn!


Probleem 3: De bank.

Als laatste probleem, mijn nieuwe bank. Moet je nagaan dat ik dus na 1 week, ja na 1 week mijn nieuwe bank al heb verpest.


Ik heb best wel vaak last van mijn nek, hiervoor ga ik naar de chiropractor en moet ik mijn nek elke dag een halfuur warmhouden met een pittenzak. Heerlijk vind ik dit, dat is echt mijn rustmomentje. Niet alleen mijn nek, maar ook mijn rug had ook even wat warmte nodig. Dus ik legde de pittenzak tussen de bank en mijn rug. Na 30 minuutjes, leg ik de pittenzak in de kast en wat denk je? Een witte vlek op mijn licht grijze bank. Een paar keer overheen wrijven misschien, hmm nee dat helpt niet. Het voelt ook minder zacht als de rest van de stof. Zou het verbrand zijn? Ja, dus wel. Vezels kunnen dus verbanden door hitte.


Waarschuwing: Ga niet met een hete pittenzak tegen een stoffen bank zitten.

Gelukkig werkte ik bij de Bradaal Wonen & Slapen, waar ik de bank had gekocht en kan ik een nieuwe kussen kopen en hoef ik niet naar die stomme witte verbrande plek te kijken. Wat me eigenlijk herinnert aan de fout die ik had gemaakt.


Jeetje, dit waren mijn drie fouten gemaakt door mezelf voor mezelf en gelukkig niet bij een klant. Er zal vast wel eens iets fout gaan, maar ik zal mijn best doen om dit te voorkomen. Overal is een oplossing voor, dat kan ik nu ook uit eigen ervaring bevestigen. Het kost alleen wel energie, tijd en geld.


We kunnen dus concluderen dat je echt goed moet opletten met het bestellen van gordijnen, het opmeten van de ruimte voor een bed en dat je geen hete kersenpittenzak tegen een stoffen bank moet houden. Leer alsjeblieft van mijn fouten!

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page